Aftercare til din tattoo

Pleje af tatoveringer | Tips & instruktioner

HVORDAN PLEJER DU DIN NYE TATOVERING?

Du gjorde det! Du tog springet og har nu noget vidunderligt tatoveret på din hud for evigt, som viser verden, hvor fantastisk du er. Men hvordan tager du egentlig vare på din nye tatovering?

Lad bandagen blive på indtil næste morgen

For at forhindre, at din tatovering gnider mod sengetøjet, bør du sove med bandagen på den første nat. Bandagen bruges til at beskytte det ny-inked område og forhindre eventuel væske, der stadig siver, i at hæfte sig til sengelinned.

Undgå at sove direkte på din nye tatovering.

Hvis du vasker din tatovering den første aften, er det en god idé at påføre et nyt stykke plastfolie indtil næste morgen, eftersom du ikke ved, hvordan du bevæger dig, når du sover.

Hvis din tatovering sidder fast i sengetøjet, må du IKKE bare rive sengetøjet væk fra huden. Det kan nemlig trække blæk ud fra tatoveringen. I stedet skal du blødgøre det klæbende område med varmt vand, indtil sengetøjet løsnes nemt. Hvis du er nødt til at tage sengetøjet med dig i bruseren for at undgå skader, så er det en god idé.

Næste morgen skal du forsigtigt fjerne bandagen ved at løsne eller omhyggeligt skære igennem den tape, som tatovøren brugte til at fastgøre bandagen. Hvis din bandage er af plastik, skal du forsigtigt trække materialet væk fra din hud; det burde ikke hæfte sig fast.

 

Efterbehandling | Fjernet bandage

Når bandagen er fjernet, vil din tatovering sandsynligvis være dækket af et tykt, klæbrigt lag af blod, plasma og lymfevæske. Det klare plasma er det, du skal sørge for at rense grundigt, da det med tiden vil begynde at størkne og danne sårskorper.

Du vasker skånsomt din tatovering med varmt vand og sæbe 2-6 gange om dagen for at forhindre infektion. De første 2 dage skal du lade tatoveringen tørre uden at påføre lotion. Efter 2 dage begynder sårskorpedannelsen, og på det tidspunkt kan du begynde at påføre et tyndt lag af tatoveringslotion, som er beregnet til heling af tatoveringer.

Brug IKKE hvilken som helst lotion, da det kan forringe helingsprocessen af din tatovering.

Undlad også at påføre lotion på din tatovering for hyppigt, da dette kan forårsage udsivning og tiltrække bakterier. Derudover kan for meget lotion gøre det lettere at skrabe sårskorperne af, hvilket kan beskadige tatoveringen. At påføre et tyndt lag lotion 2 eller 3 gange om dagen bør være tilstrækkeligt.

Efter 10-14 dage bør din tatovering have helet, og sårskorpen bør være faldet af af sig selv. Huden kan stadig føles tør og virke arret i løbet af den første og anden måned af helingsprocessen, hvilket er helt normalt. Efter afslutningen af helingsprocessen vil din hud vende tilbage til sit normale udseende.

 

Giv det tid til at hele…


Undlad at:

Pille ved sårskorper

Når din tatovering er ved at danne sårskorper, må du ikke pille ved dine sår. Uanset hvor fristende det er, må du IKKE pille de løse sårskorper af.

Selvom sårskorperne ser ud til kun at hænge i en tynd tråd, kan de stadig være forbundet med pigmenterne i den faste blæk. Hvis du derfor fjerne sårskorpen, kan du også fjerne dele af blækket.

 

Undlad at:

Pille løse hudflager af

Når din nye tatovering har gennemgået sårskorpedannelsen, vil huden begynde at skalle og flage af. Ligesom ved sårskorperne, må du heller ikke pille de løse hudflager af. Du kan igen resikere at fjerne dele af blækket. 

 

Undgå at:
Svømme i swimmingpool eller havet under heelingsprocessen, da det øger risikoen for at der opstår betændelse.

Hvad gør du, hvis der opstår betændelse?
Hvis der går betændelse i huden omkring tatoveringen, skal du kontakte din læge. Normalt vil antibiotika kunne helbrede infektionen.

Undgå at:
Påføre lotion, hvis der opstår en infektion eller din tatovering begynder at udskille pus. I stedet skal du vaske tatoveringen med varmt vand og sæbe og lade den tørre ud. Tatoveringen skal have luft og tørre ud for at hele.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os

 

Kontakt os

Leder du efter en dygtig tatovør i København til en ny tatovering? Kontakt Enter The Dragon Tattoo. Vi er dedikerede og sætter en ære i at finde de bedste designs og personlige udtryk.

Ring til os på

 32 20 16 31

Enter The Dragon Tattoo

Badstuestræde 3
1209 København K

etdtattoo@gmail.com

32 20 16 31


Åbningstider

Mandag – Søndag
12–20